Cufundați-vă în lumea interesantă a călătoriilor cu feribotul în Europa. Explorați diversele destinații ale continentului, de la fiordurile norvegiene la plajele mediteraneene, orașele istorice și insulele pitorești.

Îmbarcați-vă la bordul unor companii de feribot renumite, precum Minoan Lines, Grimaldi Lines, Stena Line, DFDS, Corsica Ferries, Moby Lines și multe altele, care leagă o multitudine de porturi din întreaga Europă. Descoperiți o mare varietate de itinerarii, orare flexibile și tarife competitive, explorând în același timp caracteristicile speciale ale fiecărei destinații.

Fie că doriți să vă bucurați de soarele spaniol, să explorați colțurile pitorești ale Greciei sau să descoperiți siturile istorice din Marea Britanie, platforma noastră vă ghidează pentru a găsi cele mai bune opțiuni de călătorie. Instrumentul nostru intuitiv de căutare vă ajută să rezervați cu ușurință bilete și să vă pregătiți pentru o călătorie de neuitat cu feribotul prin Europa.

De ce să folosiți Vivanoda pentru a căuta bilete de feribot?

De ce să folosiți Vivanoda pentru a căuta bilete de feribot?

După cum probabil ați experimentat deja, căutarea biletelor de feribot poate consuma foarte mult timp.

Cu Vivanoda puteți vizualiza și compara cu ușurință toate ofertele disponibile de la toate companiile de feribot într-o singură căutare. Acest lucru vă permite să obțineți cele mai bune tarife și să economisiți timp atunci când căutați un bilet de feribot.

Pe Vivanoda aveți acces la o gamă largă de aproape 3.000 de curse, cu o acoperire completă a Europei către și dinspre Olanda, Belgia, Franța, Marea Britanie, Grecia, Italia, Spania, Suedia, Norvegia, Danemarca, Danemarca, Croația.....

Comparați tarifele de feribot și rezervați-vă biletul direct online

Comparați tarifele de feribot și rezervați-vă biletul direct online

Pentru a obține cu ușurință tarifele și toate orarele navelor de pe ruta dorită, introduceți în formularul de căutare porturile de plecare și de sosire. Vivanoda va căuta apoi toate companiile maritime care operează pe ruta respectivă (cu sau fără escală) pentru a obține tarifele și disponibilitatea în timp real. Pur și simplu selectați oferta care vă interesează și rezervați online biletul de vapor.

Călătoriți spre portul de plecare cu trenul sau cu autobuzul? Vivanoda este un comparator multimodal și vă permite să căutați oferte de autobuz, carpooling și tren la prețuri reduse pe care să le combinați cu biletul de feribot. Veți găsi toate ofertele de transport pe o singură platformă și veți economisi timp prețios.

Companii de feribot

Vă prezentăm principalele companii care oferă servicii de feribot în Europa. Toate aceste companii de feribot sunt incluse în instrumentul nostru de comparare a feriboturilor, astfel încât să vă puteți găsi cu ușurință biletul de feribot.

P&O Ferries
P&O Ferries
P&O Ferries este o companie maritimă britanică care oferă mai multe traversări directe de la Calais la Dover (în concurență cu DFDS Seaways), precum și alte traversări din Olanda (între Rotterdal și Hull), Belgia și Irlanda către Anglia.
DFDS Seaways
DFDS Seaways
Compania daneză de transport maritim DFDS Seaways operează în principal în Europa de Nord, dar și din Franța. Aceasta operează rutele Amsterdam/IJmuiden-Newcastle, Dieppe-Newhaven, Calais-Dover și Dunkerque-Dover.
Stena Line
Stena Line
Stena Line este o companie suedeză de transport cu feribotul care operează un număr mare de rute de feribot în întreaga Europă, în principal pe insulele britanice, Țările de Jos, Belgia, Suedia, Danemarca, Germania, Norvegia și Polonia.
Corsica Ferries
Corsica Ferries
Corsica Ferries este o companie franco-italiană care operează servicii de feribot între Corsica, Sardinia și Italia continentală (Savona, Piombino și Livorno) sau Riviera Franceză (Nisa și Toulon). Printre navele Corsica Ferries se numără Mega Smeralda sau Mega Express (serie de 5 nave).
Brittany Ferries
Brittany Ferries
Brittany Ferries, o companie maritimă bretonă cu sediul în Roscoff, este un jucător important în traficul peste Canalul Mânecii între Franța și Anglia. Aceasta oferă acces ușor la Londra dinspre Bretania și Normandia. La bordul navelor Pont Aven, Armorique, Cap Finistère și al tuturor celorlalte feriboturi din flotă, veți găsi toate activitățile de divertisment și restaurantele de care aveți nevoie pentru o traversare plăcută.
Grimaldi Lines
Grimaldi Lines
Grimaldi Lines este o companie italiană de transport maritim specializată în traversări între Italia, Spania, Tunisia, Grecia și Maroc. Navele lor sunt dotate cu tot ce aveți nevoie pentru o călătorie plăcută, inclusiv cabine confortabile, restaurante, baruri și zone de divertisment.
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci este o companie italiană care oferă traversări între Italia, Tunisia, Spania și Maroc. La bordul navelor lor spațioase și bine echipate, vă puteți bucura de o experiență de călătorie plăcută, cu servicii de calitate, restaurante, baruri și cabine confortabile.

Pentru a vă oferi rezultate și mai complete, rețeaua de linii de feribot din comparatorul de feriboturi Vivanoda este în continuă evoluție. În rezultate veți găsi feriboturi de la alte companii de feribot precum Condor Ferries, Irish Ferries, Algeria Ferries, LD Lines, Minoan Lines, Anek Lines, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries,...

Principalele destinații ale feriboturilor

Cu ajutorul motorului nostru de căutare a biletelor de feribot puteți găsi prețuri pentru sute de traversări cu feribotul în Europa și în întreaga lume.

Iată o listă cu principalele destinații din cele peste 3.000 de rute de feribot disponibile pe site-ul nostru.

Dublin Rosslare
Tunis
Madeira Funchal
Oslo
Tangier Nador
Tallinn
Hirtshals
Durres

De ce să călătoriți cu feribotul?

Cu aproape 400 de milioane de călătorii cu feribotul pe an și cu omniprezența mărilor (Marea Mediterană, Adriatică, Marea Egee, Canalul Mânecii...), oceanelor și lacurilor care îi alcătuiesc geografia, Europa este un loc ideal pentru a călători cu vaporul.

Deși este un mijloc de transport destul de lent și deși tot mai multe companii introduc feriboturi ultra-rapide pe rutele cele mai aglomerate, care pot înjumătăți sau tripla durata călătoriei, feribotul are multe avantaje de oferit:

Cum este o traversare cu feribotul?

După ce ați găsit și ați rezervat biletul de feribot prin Vivanoda, veți primi rapid un e-mail de confirmare care conține cele mai importante informații (preț, număr de pasageri, vehicule, biciclete sau pietoni, echipament la bord: cabină sau scaun înclinabil, etc). De asemenea, va indica ora la care compania de transport maritim vă cere să vă prezentați în portul de îmbarcare. Este imperativ să respectați această oră, în caz contrar vi se va refuza accesul pe navă.

Dacă călătoriți cu mașina, îmbarcarea este foarte rapidă și vă veți duce direct la birourile de check-in decorate în culorile companiei dumneavoastră. Dacă sunteți pieton, vă înregistrați la terminalul de feribot și apoi vă îmbarcați. Asigurați-vă că aveți documentele de identitate valabile, pașaportul sau cartea națională de identitate, în funcție de destinație și de frontiera pe care o traversați.

Odată urcat la bord, fiecare este stăpân pe propriul timp: restaurante pentru gurmanzi, divertisment și spectacole pentru copii, cinema și jocuri video pentru adolescenți, lectură și odihnă pentru părinți.... Serviciile de la bordul feriboturilor se străduiesc să satisfacă nevoile tuturor grupurilor de vârstă și ale persoanelor.

Pentru a evita răul de mare, majoritatea navelor mai noi sunt echipate cu stabilizatoare care reduc senzația de mișcare a vasului pe valuri. Dar pentru cei mai sensibili, și în funcție de condițiile meteorologice, se recomandă să se ia regulat aer curat pe puntea vasului, să se așeze lângă o fereastră pentru a vedea orizontul, pentru a oferi creierului informații mai bine coordonate. De asemenea, puteți lua medicamente împotriva răului de mare, care de obicei vă provoacă somnolență.

Când traversarea s-a încheiat, vă bucurați de linia de coastă a destinației finale, care se conturează treptat, până când ajungeți în port.

Impactul ecologic al călătoriilor cu feribotul?

La fel ca toate formele de transport și toate călătoriile, călătoriile cu feribotul produc gaze cu efect de seră și, prin urmare, au un impact ecologic asupra planetei. Navele consumă mult combustibil și emit gaze care conțin metale grele. Dar, ca orice industrie, transportul maritim a jucat un rol în lupta împotriva încălzirii globale.

Convenția privind poluarea marină (MARPOL), inițiată de Organizația Maritimă Internațională și adoptată de Comisia Europeană în Europa, impune ca feriboturile și alte nave de transport să respecte standardele maxime de emisii. Companiile de transport maritim sunt primele care introduc nave mai curate și mai ecologice.

Brittany Ferries, de exemplu, și-a echipat toate navele cu epuratoare pentru a spăla și purifica gazele pe care le produc, datorită subvențiilor UE. Navele care funcționează cu gaz natural lichefiat (GNL) vor deveni, de asemenea, norma în viitorul apropiat.

Întrebări frecvente puse de călători atunci când planifică o călătorie cu feribotul și cumpără un bilet de feribot

Puteți găsi tarife ieftine la feribot rezervând din timp, călătorind în sezonul scăzut, comparând prețurile între diferite companii de feribot prin Vivanoda sau căutând oferte speciale și promoții.

Pentru a rezerva online un bilet de feribot, accesați Vivanoda, alegeți data și ora călătoriei, selectați tipul de bilet dorit, introduceți datele pasagerului și efectuați plata online.

Serviciile de la bordul feribotului variază în funcție de companie și de tipul de feribot. În general, pasagerii se pot aștepta să găsească restaurante, baruri, magazine, zone de relaxare, zone de joacă pentru copii, cabine, dușuri, toalete, conexiune Wi-Fi și asistență medicală de urgență.

Da, majoritatea feriboturilor oferă cabine pentru pasagerii care doresc să se odihnească sau să călătorească în intimitate. Cabinele sunt adesea dotate cu paturi, băi private și alte facilități.

Transportarea vehiculelor la bordul feribotului este adesea posibilă, dar procedurile și costurile variază de la o companie la alta. Este recomandabil să verificați cerințele și tarifele companiei de feribot înainte de a vă rezerva călătoria.

Alegerea celei mai bune companii de feribot depinde de mai mulți factori, cum ar fi destinația, tipul de feribot dorit, bugetul și preferințele personale. Cel mai bine este să utilizați Vivanoda pentru a compara ofertele și serviciile diferitelor companii de feribot înainte de a lua o decizie.

Da, este adesea posibil să călătoriți cu animale de companie la bordul feriboturilor, dar regulile și tarifele variază de la o companie la alta. Este recomandabil să verificați condițiile și tarifele companiei de feribot înainte de a vă rezerva călătoria.

Unele companii de feribot oferă oferte speciale pentru grupuri, de obicei de 10 sau mai multe persoane. Aceste oferte pot include reduceri la bilete, beneficii cum ar fi mese gratuite la bord sau reduceri la rezervarea cabinelor. Este recomandabil să contactați direct compania de feribot pentru mai multe informații despre ofertele speciale pentru grupuri.

Cele mai multe porturi de feribot au parcări cu plată în apropiere pentru călătorii care doresc să își parcheze vehiculele pe durata călătoriei cu feribotul. Este recomandabil să verificați facilitățile de parcare din portul ales de dumneavoastră înainte de plecare.

Este posibil să existe opțiuni de transfer către portul de feribot, cum ar fi navete de transport public sau taxiuri locale. Unele companii de feribot oferă, de asemenea, servicii de transfer de la punctele de îmbarcare desemnate. Este recomandabil să contactați compania de feribot sau să verificați opțiunile de transport ale portului de feribot ales înainte de plecare.

Multe companii de feriboturi oferă o gamă de divertisment la bord, inclusiv restaurante, baruri, magazine, zone de joacă pentru copii, saloane și cinematografe. Opțiunile de divertisment pot varia în funcție de compania de feribot și de durata călătoriei. Este recomandabil să verificați opțiunile de divertisment ale companiei de feribot înainte de a rezerva un bilet.

Multe companii de feribot oferă Wi-Fi la bord, adesea contra cost. Cu toate acestea, calitatea conexiunii poate varia în funcție de acoperirea și viteza rețelei din zona de călătorie. Este recomandabil să verificați capacitățile Wi-Fi ale companiei de feribot înainte de a rezerva un bilet.

Majoritatea companiilor de feribot oferă facilități și servicii pentru persoanele cu mobilitate redusă, cum ar fi rampe, lifturi și toalete accesibile. Se recomandă să contactați direct compania de feribot pentru mai multe informații despre facilitățile disponibile pentru persoanele cu handicap.

Multe companii de feribot oferă magazine la bord, de unde pasagerii pot cumpăra suveniruri, articole de lux, gustări și băuturi. Este recomandabil să verificați opțiunile oferite de compania de feribot înainte de a rezerva un bilet. Este important de reținut că prețurile la bord pot fi mai mari decât cele din magazine.

None
None
None
None