Cum să ajungi în Polonia?

Fie că sunteți un călător experimentat sau că vă planificați prima călătorie în Polonia, este adesea complicat să cunoașteți diferitele soluții de transport disponibile pentru a ajunge în această țară și a vă deplasa în Polonia.

Vivanoda este aici pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune opțiuni de transport în Polonia și să vă ușurați călătoria către orașe cheie precum Varșovia, Cracovia, Lodz, Wroclaw, Poznan, Gdansk sau Szczecin.

Vivanoda vă permite să comparați diferitele opțiuni de transport pentru călătoria dvs. în Polonia, indiferent dacă călătoriți cu avionul, trenul, autocarul sau cu mașina comună. Am adunat toate informațiile necesare pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună rută și cel mai bun mijloc de transport pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. De asemenea, am enumerat principalele companii de transport pentru fiecare mijloc de transport, cum ar fi Ryanair, EuroLot, Wizzair, Russian Railways, ÖBB, PKP Intercity, Polferries, FlixBus, LEO Express și IC Bus, astfel încât să vă puteți rezerva cu ușurință călătoria.

Cu trenul spre Polonia

Trenurile sunt o modalitate foarte convenabilă de a descoperi Polonia, cu legături rapide între principalele orașe și priveliști panoramice spectaculoase. Trenurile de mare viteză sau regionale de la Russian Railways, ÖBB și PKP Intercity leagă în scurt timp orașe precum Wroclaw, Poznan sau Gdansk.

Autocare către Polonia

Călătoria cu autocarul în Polonia este o alegere excelentă pentru cei care doresc să descopere țara în ritmul lor și fără a cheltui prea mulți bani. Autobuzele FlixBus, LEO Express și IC Bus leagă cele mai îndepărtate orașe și localități, precum Wloclawek, Opole sau Rybnik, oferind o experiență unică și autentică.

Zboruri către Polonia

Zborul către Polonia oferă o mare varietate de destinații, cum ar fi Varșovia, Cracovia sau Lodz. Companiile aeriene precum Ryanair, EuroLot și Wizzair oferă zboruri directe din multe orașe europene, astfel încât vă puteți planifica călătoria în mod foarte flexibil.

Călătorie în Polonia

Călătorie în Polonia
Căutați și găsiți bilete de avion spre Polonia
Căutați cazare în Polonia

Ghid concis de călătorie în Polonia

Dacă plănuiți o călătorie în Polonia, aveți noroc. Această țară din Europa de Est este plină de comori ascunse, de la orașe frumoase la peisaje naturale care îți taie respirația. Iată câteva dintre principalele obiective turistice pe care nu trebuie să le ratați în călătoria dumneavoastră în Polonia.

Varșovia - Capitala poloneză este un oraș vibrant și incitant, care s-a reconstruit după cel de-al Doilea Război Mondial. Puteți vedea situri istorice precum Castelul Regal din Varșovia și Orașul Vechi, ambele incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, sau vă puteți plimba pe străzile moderne și pline de viață din centrul orașului.

Cracovia - Situat în sudul Poloniei, Cracovia este un oraș vechi și pitoresc, cu o istorie bogată. Centrul istoric al Cracoviei este, de asemenea, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici puteți admira piața din piață, Bazilica Sfânta Maria și Castelul Wawel. Cracovia este, de asemenea, o bază excelentă pentru a vizita Munții Tatra.

Auschwitz-Birkenau - Acest memorial al Holocaustului este o vizită obligatorie pentru cei care doresc să afle mai multe despre istoria Poloniei și despre cel de-al Doilea Război Mondial. Situl se află la aproximativ o oră de mers cu mașina de Cracovia și este ușor accesibil cu mașina sau cu autobuzul.

Wroclaw - Wroclaw este al patrulea oraș ca mărime din Polonia și este situat în vestul țării. Orașul vechi pitoresc are multe poduri peste râul Oder și multe clădiri colorate. Nu ratați piața din Wroclaw, care este una dintre cele mai mari piețe medievale din Europa.

Zakopane - Situat în Munții Tatra, Zakopane este un orășel pitoresc care atrage pasionații de sporturi de iarnă. Vara, puteți face drumeții și escaladă. Orașul este renumit pentru arhitectura sa tradițională din lemn și atmosfera rustică.

Parcul Național Bieszczady - Situat în sud-estul Poloniei, Parcul Național Bieszczady este un peisaj de munți, păduri și pajiști. Aici puteți face drumeții, călărie și observa animale sălbatice. Este un loc minunat pentru a vă relaxa și a vă bucura de natură.

Polonia este o țară în care este ușor de călătorit. Puteți călători cu trenul, cu autobuzul sau cu mașina. Trenurile sunt moderne și confortabile, iar autobuzele sunt, de asemenea, bine echipate. De asemenea, este posibil să închiriați o mașină pentru a explora țara pe îndelete. Dacă sunteți în căutarea unui mod mai economic de a călători, folosirea în comun a mașinilor este, de asemenea, o opțiune populară în Polonia.

Fie că sunteți interesat de istorie, de natură sau doar de viața de oraș, veți găsi cu siguranță ceva de care să vă bucurați în Polonia. De la orașe istorice precum Cracovia, Gdansk și Varșovia, la peisaje naturale frumoase, cum ar fi Munții Tatra sau Pădurea Białowieża, până la delicioasele specialități culinare locale, Polonia oferă o experiență de călătorie unică. Și cu numeroase mijloace de transport disponibile, cum ar fi trenurile moderne și autobuzele confortabile, este ușor să vă deplasați prin țară pentru a explora toate minunile pe care le are de oferit.

Căutați și găsiți bilete de avion spre Polonia
Căutați cazare în Polonia

Călătoriți în Polonia din România

None
None
None
None