Cum să ajungi în Austria?

Fie că sunteți un călător experimentat sau că vă planificați prima călătorie în Austria, este adesea complicat să cunoașteți diferitele soluții de transport disponibile pentru a ajunge în această țară și a vă deplasa în Austria.

Vivanoda este aici pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune opțiuni de transport în Austria și să vă ușurați călătoria către orașe cheie precum Viena, Innsbruck, Salzburg, Linz, Graz, Sankt Polten sau Wels.

Vivanoda vă permite să comparați diferitele opțiuni de transport pentru călătoria dvs. în Austria, indiferent dacă călătoriți cu avionul, trenul, autocarul sau cu mașina comună. Am adunat toate informațiile necesare pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună rută și cel mai bun mijloc de transport pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. De asemenea, am enumerat principalele companii de transport pentru fiecare mijloc de transport, cum ar fi Air Berlin, Niki Airlines, Austrian Airlines, ÖBB, Deutsche Bahn, MÁV, FlixBus, Hellö și WestBus, astfel încât să vă puteți rezerva cu ușurință călătoria.

Cu trenul spre Austria

Trenurile sunt o modalitate foarte convenabilă de a descoperi Austria, cu legături rapide între principalele orașe și priveliști panoramice spectaculoase. Trenurile de mare viteză sau regionale de la ÖBB, Deutsche Bahn și MÁV leagă în scurt timp orașe precum Linz, Graz sau Sankt Polten.

Autocare către Austria

Călătoria cu autocarul în Austria este o alegere excelentă pentru cei care doresc să descopere țara în ritmul lor și fără a cheltui prea mulți bani. Autobuzele FlixBus, Hellö și WestBus leagă cele mai îndepărtate orașe și localități, precum Klagenfurt am Worthersee, Wels sau Sankt Polten, oferind o experiență unică și autentică.

Zboruri către Austria

Zborul către Austria oferă o mare varietate de destinații, cum ar fi Viena, Innsbruck sau Salzburg. Companiile aeriene precum Air Berlin, Niki Airlines și Austrian Airlines oferă zboruri directe din multe orașe europene, astfel încât vă puteți planifica călătoria în mod foarte flexibil.

Călătorie în Austria

Călătorie în Austria
Căutați și găsiți bilete de avion spre Austria
Căutați cazare în Austria

Ghid concis de călătorie în Austria

Austria este o țară central-europeană cu o istorie culturală și artistică bogată, peisaje alpine care îți taie respirația, orașe istorice frumos conservate și o bucătărie delicioasă. Dacă plănuiți o călătorie în Austria, iată câteva obiective turistice pe care nu trebuie să le ratați.

Viena este capitala Austriei și un oraș plin de istorie și cultură. Fanii muzicii clasice vor dori să viziteze casa lui Mozart, Catedrala Sfântul Ștefan și Opera de Stat din Viena. De asemenea, orașul este renumit pentru cafenelele sale, care servesc o varietate de produse de patiserie austriece și cafea vieneză, și pentru piețele de Crăciun, care sunt printre cele mai frumoase din Europa.

Salzburg, locul de naștere al lui Mozart, este o altă destinație de neratat pentru iubitorii de istorie și muzică. Centrul istoric al orașului este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și include Cetatea Hohensalzburg, Catedrala Salzburg și locul de naștere al lui Mozart. În timpul verii, Festivalul Salzburg atrage muzicieni și public din întreaga lume.

Alpii austrieci oferă peisaje frumoase pe tot parcursul anului. Iarna, stațiuni de schi precum St. Anton am Arlberg și Kitzbühel atrag schiori din întreaga lume. Vara, regiunea este ideală pentru drumeții, ciclism montan și alpinism. Lacurile de munte, cum ar fi Attersee și Wolfgang, oferă, de asemenea, activități acvatice, cum ar fi înotul și navigația.

Orașul Innsbruck este situat în Alpii austrieci și oferă o combinație unică de viață urbană și natură. Vizitatorii pot merge la cumpărături în orașul vechi, pot vizita palatul imperial și biserica Hofkirche și pot merge la schi sau face drumeții în munții din jur.

Satul Hallstatt, situat în Alpii austrieci, este renumit pentru farmecul său pitoresc. Satul este construit pe malul lacului Hallstatt și este înconjurat de munți. Vizitatorii pot vizita minele de sare, care funcționează încă din epoca bronzului, precum și muzeul local pentru a afla mai multe despre istoria zonei.

În ceea ce privește transportul, Austria dispune de o rețea feroviară excelentă care leagă toate orașele mari. Trenurile sunt confortabile și punctuale și este ușor să călătoriți între destinații folosind trenurile regionale și autobuzele. Taxiurile și mașinile de închiriat sunt, de asemenea, disponibile, dar este recomandat să închiriați o mașină dacă intenționați să vizitați zonele rurale.

Fie că sunteți interesat de istorie, de natură sau doar de viața de oraș, veți găsi cu siguranță ceva de care să vă bucurați în Austria. Este o țară care oferă o combinație unică de cultură, istorie și peisaje frumoase.

Căutați și găsiți bilete de avion spre Austria
Căutați cazare în Austria

Călătoriți în Austria din România

None
None
None
None