Cum să ajungi în Finlanda?

Fie că sunteți un călător experimentat sau că vă planificați prima călătorie în Finlanda, este adesea complicat să cunoașteți diferitele soluții de transport disponibile pentru a ajunge în această țară și a vă deplasa în Finlanda.

Vivanoda este aici pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune opțiuni de transport în Finlanda și să vă ușurați călătoria către orașe cheie precum Helsinki, Turku, Lappeenranta, Kittila, Oulu, Vaasa sau Rovaniemi.

Vivanoda vă permite să comparați diferitele opțiuni de transport pentru călătoria dvs. în Finlanda, indiferent dacă călătoriți cu avionul, trenul, autocarul sau cu mașina comună. Am adunat toate informațiile necesare pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună rută și cel mai bun mijloc de transport pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. De asemenea, am enumerat principalele companii de transport pentru fiecare mijloc de transport, cum ar fi Air Baltic, Blue1, Norwegian Air Shuttle, Russian Railways, Allegro, Viking Line, Tallink și Silja Line, astfel încât să vă puteți rezerva cu ușurință călătoria.

Cu trenul spre Finlanda

Trenurile sunt o modalitate foarte convenabilă de a descoperi Finlanda, cu legături rapide între principalele orașe și priveliști panoramice spectaculoase. Trenurile de mare viteză sau regionale de la Russian Railways și Allegro leagă în scurt timp orașe precum Kittila, Oulu sau Vaasa.

Zboruri către Finlanda

Zborul către Finlanda oferă o mare varietate de destinații, cum ar fi Helsinki, Turku sau Lappeenranta. Companiile aeriene precum Air Baltic, Blue1 și Norwegian Air Shuttle oferă zboruri directe din multe orașe europene, astfel încât vă puteți planifica călătoria în mod foarte flexibil.

Călătorie în Finlanda

Călătorie în Finlanda
Căutați și găsiți bilete de avion spre Finlanda
Căutați cazare în Finlanda

Ghid concis de călătorie în Finlanda

Finlanda este o țară din nordul Europei, cu o natură sălbatică și orașe moderne. Călătorii care plănuiesc o călătorie în această țară se pot aștepta să descopere lacuri, păduri, aurore boreale și saune. Iată care sunt principalele obiective turistice de văzut în Finlanda.

Helsinki, capitala Finlandei, este un oraș vibrant, cu muzee, galerii de artă, restaurante și magazine. Călătorii pot vizita Catedrala din Helsinki, Piața din Helsinki și Fortăreața Suomenlinna. Orașul este ușor accesibil pe calea aerului din alte orașe europene și are un sistem de transport public fiabil, inclusiv tramvaie, autobuze și trenuri.

Districtul lacurilor finlandeze este un alt obiectiv care nu trebuie ratat. Călătorii se pot plimba de-a lungul lacurilor, pot merge la pescuit, pot face canotaj sau caiac-canoe. Orașele Savonlinna și Tampere sunt destinații populare în această regiune. Călătorii pot ajunge în regiunea lacurilor cu trenul sau cu autobuzul din Helsinki.

Laponia este cea mai nordică regiune din Finlanda și oferă o experiență unică. Călătorii pot vizita satul lui Moș Crăciun din Rovaniemi, pot merge la plimbare cu sania trasă de câini sau cu renii și pot urmări aurora boreală. Laponia este accesibilă cu avionul din Helsinki și există multe modalități de a se deplasa în regiune, inclusiv autobuze, trenuri și taxiuri.

Parcul Național Nuuksio este o altă bijuterie naturală a Finlandei. Aici, călătorii pot face drumeții, ciclism, camping și pot observa animalele sălbatice. Parcul este situat la aproximativ 40 de minute cu mașina sau cu trenul de Helsinki.

Orașul Oulu este o destinație pentru călătorii interesați de tehnologie. Oulu este cunoscut ca "Silicon Valley" din Finlanda, datorită ecosistemului său tehnologic vibrant. Călătorii pot vizita Tietomaa Science Centre, care oferă expoziții interactive despre știință și tehnologie.

În cele din urmă, saunele finlandeze sunt o experiență culturală unică pe care călătorii nu ar trebui să o rateze. Saunele sunt o parte importantă a culturii finlandeze, iar călătorii pot găsi saune publice și private în toată țara. Este posibil chiar să faceți o croazieră cu vaporul cu o saună la bord.

Pentru a se deplasa în Finlanda, călătorii pot folosi trenuri, autobuze, taxiuri și mașini de închiriat. Trenurile și autobuzele sunt cele mai comune mijloace de transport, existând o rețea de transport public bine dezvoltată în întreaga țară. De asemenea, călătorii pot lua un zbor intern pentru a se deplasa rapid între orașe.

Finlanda este astfel o țară unică, cu o natură sălbatică, orașe moderne și o cultură fascinantă. Călătorii care vizitează Finlanda se pot aștepta la o experiență memorabilă și plină de satisfacții.

Căutați și găsiți bilete de avion spre Finlanda
Căutați cazare în Finlanda

Călătoriți în Finlanda din România

None
None
None
None