Cum să ajungi în Belgia?

Fie că sunteți un călător experimentat sau că vă planificați prima călătorie în Belgia, este adesea complicat să cunoașteți diferitele soluții de transport disponibile pentru a ajunge în această țară și a vă deplasa în Belgia.

Vivanoda este aici pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune opțiuni de transport în Belgia și să vă ușurați călătoria către orașe cheie precum Bruxelles, Charleroi, Anvers sau Liege.

Vivanoda vă permite să comparați diferitele opțiuni de transport pentru călătoria dvs. în Belgia, indiferent dacă călătoriți cu avionul, trenul, autocarul sau cu mașina comună. Am adunat toate informațiile necesare pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună rută și cel mai bun mijloc de transport pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. De asemenea, am enumerat principalele companii de transport pentru fiecare mijloc de transport, cum ar fi Jetairfly, Pegasus, bmi Regional, Thalys, Deutsche Bahn, Eurostar, FlixBus, Eurolines și ALSA, astfel încât să vă puteți rezerva cu ușurință călătoria.

Cu trenul spre Belgia

Trenurile sunt o modalitate foarte convenabilă de a descoperi Belgia, cu legături rapide între principalele orașe și priveliști panoramice spectaculoase. Trenurile de mare viteză sau regionale de la Thalys, Deutsche Bahn și Eurostar leagă în scurt timp orașe precum Liege.

Autocare către Belgia

Călătoria cu autocarul în Belgia este o alegere excelentă pentru cei care doresc să descopere țara în ritmul lor și fără a cheltui prea mulți bani. Autobuzele FlixBus, Eurolines și ALSA leagă cele mai îndepărtate orașe și localități, precum Liege, Anvers sau Charleroi, oferind o experiență unică și autentică.

Zboruri către Belgia

Zborul către Belgia oferă o mare varietate de destinații, cum ar fi Bruxelles, Charleroi sau Anvers. Companiile aeriene precum Jetairfly, Pegasus și bmi Regional oferă zboruri directe din multe orașe europene, astfel încât vă puteți planifica călătoria în mod foarte flexibil.

Călătorie în Belgia

Călătorie în Belgia
Căutați și găsiți bilete de avion spre Belgia
Căutați cazare în Belgia

Ghid concis de călătorie în Belgia

Bine ați venit în Belgia, țara berii, a ciocolatei și a chipsurilor! Dacă plănuiți să vizitați această mică țară din inima Europei, iată câteva dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratați.

Bruxelles este capitala Belgiei și cel mai cosmopolit oraș din țară. Este plin de muzee, monumente istorice și atracții turistice. Printre obiectivele de neratat se numără Grand-Place, una dintre cele mai frumoase piețe din lume, Manneken-Pis, statuia emblematică a Bruxelles-ului, Muzeul Benzii Desenate, Muzeul Magritte, Palatul Regal și multe altele. Pentru a vă deplasa în Bruxelles, puteți lua metroul, tramvaiul sau autobuzul.

Situat la aproximativ o oră de mers cu trenul de Bruxelles, Bruges este adesea numit "Veneția Nordului", datorită numeroaselor sale canale și poduri. Orașul este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este renumit pentru clădirile sale istorice, străzile pietruite și atmosfera romantică. Printre obiectivele turistice din Bruges se numără Belfry, Bazilica Sfântului Sânge, Muzeul Groeninge și Muzeul Dantelei. Pentru a vă deplasa în Bruges puteți lua trenul, autobuzul sau taxiul.

Anvers este o altă destinație populară din Belgia. Este cunoscută pentru portul său, unul dintre cele mai mari din Europa, precum și pentru buticurile de modă și magazinele de diamante. Printre obiectivele de neratat din Anvers se numără Catedrala Maicii Domnului, Piața Pieței, Casa Rubens, Muzeul MAS și Grădina Zoologică din Anvers. Pentru a vă deplasa în Anvers puteți lua tramvaiul, autobuzul sau bicicleta.

Gent este un oraș istoric din regiunea flamandă a Belgiei. Este renumit pentru castelul său medieval, centrul orașului conservat și Catedrala Sfântul Bavo. Alte obiective turistice de neratat din Ghent sunt Beguinage, Muzeul de Arte Frumoase și Turnul Belfort. Pentru a vă deplasa în Ghent, puteți lua tramvaiul, autobuzul sau bicicleta.

În cele din urmă, orașul Liege, situat în regiunea valonă a Belgiei, merită, de asemenea, o vizită. Este cunoscut pentru cetatea sa, piața de Crăciun, muzeele și galeriile de artă. Alte atracții din Liege includ Place Saint-Lambert, Muzeul Curtius și Parc de la Boverie. Pentru a vă deplasa în Liege, puteți lua trenul, autobuzul sau tramvaiul.

În Belgia, vă puteți deplasa cu ușurință folosind transportul public, cum ar fi trenurile, autobuzele, tramvaiele și metrourile. De asemenea, puteți închiria o mașină sau o bicicletă pentru a explora țara în ritmul dumneavoastră. Dacă doriți să gustați din bucătăria locală, nu ratați cartofii prăjiți belgieni, vafele, midii și, bineînțeles, berea belgiană.

Căutați și găsiți bilete de avion spre Belgia
Căutați cazare în Belgia

Călătoriți în Belgia din România

None
None
None
None