Cum să ajungi în Ungaria?

Fie că sunteți un călător experimentat sau că vă planificați prima călătorie în Ungaria, este adesea complicat să cunoașteți diferitele soluții de transport disponibile pentru a ajunge în această țară și a vă deplasa în Ungaria.

Vivanoda este aici pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune opțiuni de transport în Ungaria și să vă ușurați călătoria către orașe cheie precum Budapesta, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pecs sau Gyor.

Vivanoda vă permite să comparați diferitele opțiuni de transport pentru călătoria dvs. în Ungaria, indiferent dacă călătoriți cu avionul, trenul, autocarul sau cu mașina comună. Am adunat toate informațiile necesare pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună rută și cel mai bun mijloc de transport pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. De asemenea, am enumerat principalele companii de transport pentru fiecare mijloc de transport, cum ar fi Ural Airlines, Wizzair, Air France, ÖBB, Russian Railways, MÁV, LEO Express și FlixBus, astfel încât să vă puteți rezerva cu ușurință călătoria.

Cu trenul spre Ungaria

Trenurile sunt o modalitate foarte convenabilă de a descoperi Ungaria, cu legături rapide între principalele orașe și priveliști panoramice spectaculoase. Trenurile de mare viteză sau regionale de la ÖBB, Russian Railways și MÁV leagă în scurt timp orașe precum Miskolc, Pecs sau Gyor.

Autocare către Ungaria

Călătoria cu autocarul în Ungaria este o alegere excelentă pentru cei care doresc să descopere țara în ritmul lor și fără a cheltui prea mulți bani. Autobuzele LEO Express și FlixBus leagă cele mai îndepărtate orașe și localități, precum Gyor, Pecs sau Miskolc, oferind o experiență unică și autentică.

Zboruri către Ungaria

Zborul către Ungaria oferă o mare varietate de destinații, cum ar fi Budapesta, Debrecen sau Szeged. Companiile aeriene precum Ural Airlines, Wizzair și Air France oferă zboruri directe din multe orașe europene, astfel încât vă puteți planifica călătoria în mod foarte flexibil.

Călătorie în Ungaria

Călătorie în Ungaria
Căutați și găsiți bilete de avion spre Ungaria
Căutați cazare în Ungaria

Ghid concis de călătorie în Ungaria

Ungaria este o destinație de călătorie fascinantă, oferind o combinație unică de cultură, istorie și peisaje naturale. Dacă plănuiți o excursie în această țară, iată câteva dintre principalele obiective turistice de vizitat:

Budapesta, capitala Ungariei, este, fără îndoială, prima oprire din călătoria dumneavoastră. Acest oraș este renumit pentru băile sale termale, podurile pitorești, arhitectura impresionantă și viața de noapte plină de viață. Castelul Buda, Parlamentul Ungariei, Piața Eroilor și Bazilica Sfântul Ștefan sunt toate obiective turistice care trebuie neapărat vizitate.

Plecând din Budapesta, îndreptați-vă spre orașul Pécs, situat în sud-vestul Ungariei. Orașul este renumit pentru băile turcești, vestigiile romane, bisericile baroce și muzeele fascinante. Centrul istoric al orașului Pécs este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și merită o vizită.

Pentru iubitorii de natură, Lacul Balaton este unul dintre cele mai mari lacuri de apă dulce din Europa și o destinație populară în timpul verii. Vă puteți plimba pe plajă, puteți înota în apele calde și vă puteți bucura de specialitățile culinare locale. Orașul Szentendre, în apropiere de Budapesta, este, de asemenea, un loc plăcut pentru a petrece o zi de vară. Puteți să vă plimbați pe străzile pietruite ale orașului vechi, să vizitați muzeele de artă și folclor și să gustați prăjituri tradiționale maghiare.

În cele din urmă, Ungaria este cunoscută și pentru podgoriile și vinurile sale delicioase. Regiunea viticolă Tokaj din nord-estul Ungariei produce vinuri dulci și seci de înaltă calitate. În satele viticole din jur puteți vizita cramele și degusta o varietate de vinuri.

În ceea ce privește transportul în Ungaria, trenurile, autobuzele și zborurile interne sunt disponibile pentru a vă deplasa prin țară. Trenurile sunt adesea o modalitate convenabilă și ieftină de a călători în Ungaria, dar este recomandat să vă rezervați biletele în avans. Autobuzele sunt, de asemenea, o opțiune populară și, de obicei, deservesc destinații mai îndepărtate. Pentru zborurile interne, compania aeriană națională a Ungariei, Wizz Air, oferă zboruri către mai multe orașe din Ungaria.

În cele din urmă, închirierea unei mașini poate fi, de asemenea, o opțiune pentru a explora Ungaria în ritmul propriu. Cu toate acestea, este important de reținut că șofatul în Ungaria poate fi haotic, în special în orașele mari.

Prin urmare, Ungaria oferă o varietate de obiective turistice de descoperit, de la băile termale și viața de noapte vibrantă din Budapesta, la vestigiile romane din Pécs, plajele lacului Balaton și podgoriile din Tokaj. Datorită opțiunilor de transport public și de închiriere de mașini, este ușor să vă deplasați prin țară și să vizitați principalele obiective turistice.

Căutați și găsiți bilete de avion spre Ungaria
Căutați cazare în Ungaria

Călătoriți în Ungaria din România

None
None
None
None